2022 QUIZ

Op 22 april 2022 konden we onze jaarlijkse quiz weer laten doorgaan, zij het met 32 ploegen in plaats van de 42 van 2020. Kwestie van toch wat minder volk in de zaal te hebben in deze coronatijden.
De quiz bestond uit 3 reeksen van vier rondes met daar tussenin twee rusttijden van 10 minuten. Na die rusttijden kon telkens de tussenstand worden gegeven.
Rudy Van Gucht had weer een aantal hersenbrekers uit zijn hoed getoverd en stelde die in een heldere taal voor aan de quizzers. Daarin zaten natuurlijk een aantal vragen met de reeds vroeger bekende kenmerken zoals de V.O.S.P. ronde (antwoorden beginnend met elk van deze letters) of de alfabetronde waarbij ofwel de beginletter of de eindletter eindigt met de letters van het alfabet. Wat is de hoofdstad van Liechtenstein ? Vaduz ! Eindigt met laatste letter van het alfabet. Of verbanden zoeken tussen verschillende vragen en zo extra punten verdienen. Het zijn deze “Spielereien” die een extra tonus geven aan de quizvragen.
Ondertussen waren de andere VOSP-vrijwilligers naarstig aan het werk met het ophalen, verbeteren en registreren van de antwoorden. Achter en naast de toog stonden ook een aantal VOSP-medewerkers klaar om de aanwezigen te voorzien van drank en spijs en zorgden ook voor de drankbonnetjes en de afrekening van de consumpties per quizploeg.
Alles liep gesmeerd wat niet wegneemt dat er wel wat stress en zenuwachtigheid kwam kijken bij de voorbereiding en zelfs tijdens de quiz. Bij de voorbereiding op de dag voordien liet een van de vele kabels en kabeltjes het afweten zodat de verbinding met de schermen niet tot stand kwam. Het werd een zoektocht van meer dan een uur vooraleer de schuldige werd gevonden. Ook de montage van het grote scherm (5×3 meter) was een moeilijke karwei. Tijdens de quiz zelf viel ook een van de PC’s uit. Die stond in voor het registreren van de resultaten. Hier was een slecht contact de oorzaak. En Julien kon geen afrekeningen per ploeg afdrukken op zijn pc. Maar voor al deze problemen werd telkens een goede oplossing gevonden.
Hieronder een paar foto’s van zaal en medewerkers.

Werkten mee aan het welslagen van deze quiz:

Philippe Vanschel en Els, Jos Saerens, Jos De Ridder, Louis Thomas, François Sarens en Lisette, Willy Albrecht en Jenny, Karel Ermens, Roel Johannes, Gust Bessems, Ghislain Cooremans en Greta, Bart De Greveleer, Hubert De Ridder, Viktor Meersman, Wouter Meert, Yvan Parijs, Rudy Sergoynne, Leo Verhulst en Simone, Julien Van Buggenhout en Lucienne, Rudy Van Gucht en José, Luc Vogeler, Jean-Paul Van der Elst, Stanske, Daniel Sarens en Vivianne.

De 32 ploegen tijdens de quiz
Even Pauze
De jury aan het werk met het beoordelen en tellen van de juiste antwoorden: Gust, Rudy S. en Leo.
Op de achtergrond: presentatie en technische bijstand: Rudy en Jean-Paul
Achter de toog met Daniel, Philippe, Els en Jenny.
Verantwoordelijke voor drankbonnetjes en afrekening: José, Simone, Julien
Druk aan het werk of even verpozen.

De einduitslag

De beste quizploeg vandaag: De Kwissendales
Bij de prijzen voor alle ploegen hoort ook een “smile” met een zakje aardappelen van De Vershoeve.
Ook deze ploeg vertrekt met een zak vol mooie prijzen en… een zakje aardappelen