2017 Bezoek Beauvechain: helidays

Rond 9 uur stapten 51 personen op de bus met Marc aan het stuur. Bestemming: Beauvechain waar de Belgian Helidays plaats vonden. Nauwelijks files onderweg maar wel rond het vliegplein van Beauvechain. We werden naar parking 6 geleid maar daar stond een chicane in de weg. Na overleg met Lt. van de basis werden we onder militaire begeleiding naar een andere parking geleid. Van daaruit en na een stevige wandeling, stonden we vanaf 12 uur aan te schuiven in een lange rij voor de veiligheidscontrole. Hadden we al iets gemist ? Neen toch niet want de eerste echte demonstraties volgden nog wat later.

Uiteindelijk kregen we demonstraties te zien van een twintigtal helikopters waaronder de aanvalshelikopters Mi-24 (uit Tsjechië) en AH-64 Apache (uit de VS en Nederland), en het hele scala aan helikopters van het Belgische leger. Daarnaast waren er ook stuntvluchten van kleine en flink uit de kluiten gewassen modelvliegtuigen. Het Belgisch leger was ook vertegenwoordigd met tanks, genievrachtwagens en ander materiaal. Bovendien waren er ettelijke voertuigen uit de tweede wereldoorlog te bezichtigen.

Om 16u30 was de terugkeer gepland. Nog even relaxen en een pintje drinken en we waren klaar voor de terugkeer. Daar had het bestuur nog wat extra in petto in café De Nieuwe Hoek en café Taxi. Al was het maar om deze uitstap niet met grote dorst af te sluiten.