2018 Man in ‘ Vizier

Was de stunt van VOSP de evocatie van 11 november 1918 in Compiègne, dan is het méér dan logisch dat de “stuntman” van VOSP de man In ‘T VIZIER wordt, namelijk Ghislain Cooremans. Vijf jaar heeft hij opzoekingen gedaan; WO1 was zijn oorlog. De resultaten waren bewonderenswaardig. De bezoekers op de tentoonstelling van 11-11-2014 in de oude jongensschool waren zeer talrijk en het hoogtepunt, de evocatie op 11-11-2018 op het statieplein in Peizegem was een groot succes en tevens uniek in ons land .

De bezoekers hadden het gevoel dat ze op de eerste rij zaten bij de ondertekening in Compiègne.

Ghislain was de grote bezieler en hij heeft er dan ook alles aan gedaan om van deze viering een succes te maken zoals opzoekingen, contacten met de gemeente voor de wegomleidingen, de kiosk en tribunes, een firma gezocht die kostuums verhuurt en de treinwagon aangepast.
Hij heeft zelfs de bierbuiken van de figuranten gemeten en niet één zijn broek is afgezakt.
Hier een foto van Ghislain tussen zijn gekostumeerde acteurs…

Als blijk van waardering voor zijn inzet voor deze unieke organisatie kunnen we Ghislain maar één dekoratie toekennen: ”  A lifetime In ‘T VIZIER Award”. Hij zal in ’t vizier blijven zolang de VOSP bestaat. Proficiat Ghislain en bedankt voor alles.