2017 Fietszoektocht en BBQ

“Spring op je fiets en doe mee aan onze 6de fietszoektocht”, stond vermeld op de uitnodiging en zo’n veertigtal dapperen kwamen opdagen.  Om maximale fietsveiligheid te bieden had ontwerper van de zoektocht Rudi Sergoynne op het routeplan zoveel mogelijk gezorgd voor autoluwe banen of fietspaden. Op het laatste moment moest de route nog aangepast worden omdat er wegenwerken gestart waren op het oorspronkelijk uitgetekende circuit. Rond 12 uur verschenen de eerste deelnemers in het Sportcentrum De Block. Gewapend met een eerste routeplan en vragen vertrokken ze richting Steenhuffel. Hoeveel cijfers tellen we op de zonne-wijzer van de Munter Hoeve? En hoeveel paarden staan er afgebeeld op het ’t Hof van Mienen ?

Was het “Voorhuwelijksparen” of “Voorhuwelijkssparen”. En welke activiteit voerde dat schaap uit? Om op deze en heel wat andere vragen correct te antwoorden was een nauwgezette lezing van de vragen én het wedstrijdreglement een must. En dat had niet iedereen gedaan.

Via hommels, propyleen en nesten in het hoge gras draaide het richting Leirekensroute om te belanden bij café Den Bels voor een laatste vraag: “hoeveel bedraagt de lengte van de koord in centimeters ?”

Van daaruit vertrok de groep naar het Sportcentrum De Block waar de uitslag werd meegedeeld en de tientallen prijzen werden toegekend. De prijsuitreiking verliep wat stroef, maar alles viel uiteindelijk in de goeie plooi. Op naar de volgende fietszoektocht op 23 juni 2018.

Bedankt Rudi Sergoynne voor het in mekaar steken van deze prachtige fietszoektocht.