2016 Quiz

Na het groot succes van de 1ste editie (31 ploegen) werd onze 2de editie van de VOSP quiz een nog groter succes. Met 35 ploegen (+ 15 ploegen op de wachtlijst) was dit voor onze normen buitengewoon. Opnieuw een perfecte organisatie, veel sfeer, diversiteit in de vragen, betaalbare drankjes en snacks, bijdehandse bediening en af en toe een humoristische noot,.. Het zat er weer allemaal in. Wij kunnen dus terugblikken op een zéér geslaagde avond en gaan zeker voor een 3e editie.

Rudy Van Gucht wist opnieuw een geraffineerde quiz in mekaar te steken en Hubert De Ridder praatte dit alles in zijn gekende vlotte stijl alweer vlekkeloos aan mekaar.

De zoektocht naar de naam van bekende Vlamingen op basis van de eerste letters van de antwoorden, de verwijzingen van de antwoorden van de ene ronde naar de antwoorden van de andere ronde, de keuze tussen de antwoorden die minder of meer punten opleverden, de muzikale vragen… ze zorgden voor een spannende en onderhoudende quiz.

Voor sommigen te moeilijk maar voor de echte quizploegen te gemakkelijk zodat de eerste tien ploegen fel aan elkaar gewaagd waren. De eerste drie ploegen eindigden zelfs met een zelfde puntenaantal na 160 vragen!. Door het lot werd ook een “ludieke prijs” toegekend aan een vijftal deelnemers: zij mochten met een zak aardappelen naar huis. En hoe ze die gaan verdelen onder elkaar…?