2016 Fietszoektocht en BBQ

Het VOSP team kwam samen om 11 uur om alles te regelen voor onze 5de fietszoektocht. Na een periode van winderig, fris en regenachtig weer (we hielden ons hart al vast) kwamen er toch nog 37 moedige deelnemers aan de start. Rudy Sergoynne had in een mooi natuurdecor de mooiste en meest verkeersvrije straten, padjes en boswegen uitgezocht. Rond 12 uur vertrok de zoektocht over een zeer afwisselend parcours. Dit werd niet zomaar een ritje met de fiets. De route beloofde 24 km heerlijk fietsen in en rond de groene rand van Merchtem terwijl je onderweg enkele pittige zoekvragen moest oplossen. Toch was het opletten en uitkijken geblazen bij het zoeken naar het gevraagde. Mollem, zo’n zalig plekje, werd aangeduid als de eerste controlepost. In de ‘Trappekensop”  proefden we ons eerste biertje, maar vergaten ondertussen onze zoektocht niet. Er stonden immers nog 13 km op het programma.

In een gezapig klimmend tempo werd er door het groene landschap gereden met hier en daar koeien of schapen als toeschouwers. Via de Fortstraat ging het richting Asse met als beloning een prachtig uitzicht over een golvend landschap. Sommigen vergeleken het met de Vlaamse Ardennen.
Alles verliep uitstekend. De afdaling was zalig. Via de Paddebroeken en Grootveld, waar enkelen onder de deelnemers een tussenstop waagden in de “kinderboerderij” om er van een welgekomen ijsje te smullen, ging het richting Peizegem.
In de tweede controlepost, in Café de Nieuwe Hoek, eindigde de zoektocht. De formulieren werden er ingeleverd. Ook de jongste deelnemers werkten moeiteloos hun parcours af. Proficiat ! Sommigen zijn al boven de zestig maar toch was er in de bezemwagen slechts 1 deelnemer !

Iedereen was juist op tijd in Peizegem  toen er een geweldig onweer losbarstte met gutsende regen en ondergelopen wegen als gevolg. Daarna was het uitkijken naar wie in de prijzen zou vallen. En was dat niet zo, niet getreurd er werd al ten volle genoten en er volgde nog een welverdiende barbecue.

De 96 VOSP-ers met hun familie moesten wel een uurtje wachten; het barbecuestel was immers onder water geregend tijdens de hevige stortbui. In allerijl werd een nieuwe tent gehaald en over het vuur geplaatst. Onze bakkers staken een tandje bij en het feest kon beginnen. Zoals gewoonlijk duurde het tot in de late uurtjes. Het zal moeilijk zijn om dit volgend jaar te overtreffen maar we doen ons best. Bedankt Rudy Sergoynne voor deze prachtige omloop en de soms moeilijke vragen.