2016 Bezoek Kravaalbos

Met botten en bottinnen vertrokken we naar het Kravaalbos. De 37 moedigen en onze “chauffeur-vrijwilliger Marc” lapten de gure onweersberichten van Frank en Sabine dapper aan hun laarzen en ja we kregen prachtig wandelweer.

Ter plaatse, met deskundige uitleg van onze gids, konden we genieten van een prachtige ongerepte flora ( bv. biefstukzwam of was het nu zwavelzwam, melkdistel en klaproos ) en fauna ( twee reëen, een valk en een onzichtbare vuursalamander) alsook een verdwaalde plaatselijke schone  met fiets en lief. Zelfs de architectuur van de villa’s in het bos kwam ter sprake. Zonder versagen overwonnen we plassen , modder en hoogteverschillen zodat we na een tochtje van ± 7 km aankwamen aan het boerenmuseum “De Vedderboom”.

In de Vedderboom, na een voor enkelen eerste ( voor anderen tweede, derde, vierde…) lafenis kon de oprichter van het museum in zijn gedreven enthousiasme zijn hart ophalen, door ons het doel van allerhande oude landbouwwerktuigen te laten raden, wat voor sommigen ook aardig lukte.

In opperbeste stemming reden we gezwind en na het zingen van enkele liedjes die om een tourneeke verzochten, richting  Den Bels. We werden er getrakteerd op lekkere ” ballekes me kriekskes ” die erg gesmaakt werden, gevolgd door gezellig nakeuvelen en naspoelen met plaatselijk bier en andere vochten. Het einde van een zeer aangename namiddag. 

Met dank aan Ghislain voor zijn prachtige organisatie.