2015 Fietszoektocht en BBQ

Op zaterdag 27/06/2015 stond traditiegetrouw onze VOSP fietszoektocht en  barbecue geprogrammeerd. Alles begon reeds op vrijdag. Bestuursleden en enkele leden waren toen al naarstig aan de slag om alles tip top in orde te zetten. Want het moet gezegd, zo een fietszoektocht en barbecue vraagt veel voorbereiding. Maar voor onze medewerkers kan dat geen probleem zijn, temeer er steeds veel leute en plezier gemaakt wordt.

Ook op zaterdag al van ’s morgens vroeg waren heel wat vrijwilligers aan het werk om de barbecue voor te bereiden. Winkelen, groenten snijden, glazen, borden en tassen plaatsen, de BBQ opzetten, de toog klaarmaken, tafels dekken, …. 
Alles klaar maken dus voor de ruim 100 mensen die ingeschreven hadden. Reeds om half één druppelden de eerste deelnemers binnen voor de start van de fietszoektocht , ze kregen buiten het routeblad, ook nog een antwoordblad. De weersvoorspelling was zeer goed. Dus begon iedereen goed gezind aan de rit van 22 km. door Buggenhout-bos, Opstal, Opwijk en Peizegem . We hadden de mooiste en meest verkeersvrije straten, padjes en boswegen uitgezocht in onze mooie natuur. Van onze sponsors hadden we weer mooie prijzen gekregen zodat deze klaar stonden voor onze deelnemers. Rond vijf uur kwamen de eerste deelnemers voldaan en tevreden het sportcentrum opgedraaid wachtend op de uitslag met een lekkere barbecue in ’t vooruitzicht.

Onze meesterkok  Tikkie was daar natuurlijk op voorzien en al vrij vlug konden de hongeren reeds zeer vlot aanschuiven voor hun kotelet, barbecueworst, spek en saté. Inderdaad, maar liefst vier stukken vlees met een overheerlijke barbecuesaus en met de nodige groentjes en brood. Er werd heel wat gesmuld en gedronken.

Nadat de meesten de buikjes vol hadden gegeten brak er binnen een geweldig feest los waarbij naar hartenlust werd gedanst op de muziek van DJ Joke. Zowel jong als wat ouder waren op de dansvloer te vinden.
Het feest ging door tot in de kleine uurtjes.

Een mooie dag was voorbij en de reacties logen er niet om; “alles heel goed, tof, fantastisch, heel leuk, mooie wegen, enz.” .

Kortom, we mogen spreken van een zeer geslaagde dag.

Bijzondere dank aan te talrijke medewerkers. Zonder hen was dit evenement niet mogelijk geweest.