2001 De start

Ontstaan

Het ontstaan van de Vriendenkring Oud-Soldaten Peizegem (VOSP) dateert van  de novemberdagen van 2001. De eerste leden waren lid van de Kring Oud-Soldaten Merchtem maar voelden zich er minder thuis. Op 11 november 2001, na de ceremonie in Merchtem namen Daniël Beerens, luchtmacht-adjudant en beroepsmilitair op rust en enkele oud-miliciens het initiatief tot het oprichten van een Kring Oud-Soldaten Peizegem.

Grondleggers van de vereniging waren dus ontegensprekelijk liefhebbers van militaire aangelegenheden, oud-gedienden, waaronder het merendeel miliciens. Van bij de aanvang bleek dat de geest van kameraadschap stukken beter was dan in Merchtem.

De stichtende ploeg:

Beerens Danny, Bessems Gust, Cooremans Ghislain, Cooremans Roger, De Baerdemaecker François, De Smedt Gustaaf, Parijs Frans, Saerens Jos, Van Assche Roger, Van Puymbroeck Willy, Van Ransbeeck Remy, Wijns Louis.

Doelstelling:

Het organiseren van herdenkingen, van gezellige samenkomsten en het verstrekken van inlichtingen. Het moet een vereniging zijn van mensen waar collegialiteit en vriendschap centraal staan: samen naar herdenkingen, samen feesten, samen op stap naar onze kazernes van vroeger en nu.

Wie kan lid worden ?

Lid worden kunnen ex-miliciens, beroepsmilitairen, dienstplichtigen, oudstrijders en familie en liefhebbers van vaderlandslievende verenigingen.

Financiering van activiteiten:

Basiswerking: door middel van lidgeld.
In geval van uitstappen: door middel van kostendekkende bijdrage van elke deelnemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *