2017 11 november

Deze 11-november-herdenking van de Vriendenkring Oud-Soldaten Peizegem startte, zoals gebruikelijk, rond 10 uur met een stevig ontbijt met gebakken saucissen in zaal Libanon. Daarna ging het in groep naar de Stille Weide met op kop onze nieuwe vaandeldrager Piet Mertens, gevolgd door VOSP leden, kinderen van Ten Bos en een aantal sympathisanten. Ook nu was het een ingetogen plechtigheid op de Stille Weide achter de kerk.

De toespraken van voorzitter Jos Saerens, schepen Mario Vandevelde, kinderschepen De Ridder werden gevolgd door korte vredesfragmenten voorgelezen door leerlingen van school Ten Bos en de naamafroeping van gesneuvelde soldaten en overleden VOSP-leden door Willy Albrecht.

De kinderen van school Ten Bos legden verschillende bloemstukken neer. Heel wat dorpsgenoten waren naar de Stille Weide gekomen om hun solidariteit te tonen met deze herdenking van de gevallen slachtoffers van WO 1 en 2 en overleden VOSP-leden. 

Na deze plechtigheid was het voor de VOSP-leden tijd voor een rondgang langs “bevriende cafés” om tegen 14 uur terug te keren naar het parochiehuis voor de receptie voorafgaand aan het menu. Meer dan 120    leden en sympathisanten waren opgedaagd voor een lekker hapje en een driegangenmenu met aangepaste wijnen. Tussen de “soep en de patatten” werd een filmpje vertoond met een overzicht van 7 jaar “vaandeldragen” door Willy Van Puymbroeck. Het vaandel werd immers in 2010 officieel ingewijd en werd door hem gedragen, “in weer en wind” zoals de voorzitter het verwoordde.

Willy’s vrouwtje Thérèse, die zich ook al jaren inzet voor VOSP, werd mee in de bloemen gezet.